بلاگ, درزگیر

درزگیر سیلیکون چیست؟- قسمت دوم

درزگیر سیلیکون چیست؟- قسمت دوم

در قسمت اول این مقاله، به معرفی سیلیکون ها و کاربرد آن در صنایع مختلف پرداختیم. در این قسمت، به معرفی درزگیر سیلیکون مخصوص ساختمان و  اتومبیل در بازار ایران می پردازیم:

سیلیکون های مخصوص ساختمان ( Construction Silicone Sealants) بر اساس عامل چسبندگی به دو دسته استوکسی (Acetoxy یا اسیدی) و نیوترال (Neutral یا خنثی) تقسیم می شوند.

سیلیکون های استوکسی از اسید (معمولا استیک اسید) برای خشک شدن (Curing) استفاده می کنند. این گروه معمولا دارای بو هستند و بیشتر به رنگ شفاف تولید می شوند؛ هر چند مدل های رنگی آن هم بسیار پرکاربرد است. همچنین زمان خشک شدن آنها نسبتا سریع تر می باشد.

سیلیکون های نیوترال که به آن سیلیکون های خنثی نیز گفته می شود، خود به دو دسته الکوکسی (Alkoxy) و اکسیم (Oxim) تقسیم می شوند. در سیلیکون های نیوترال دسته الکوکسی، الکل عامل خشک شدن سیلیکون است در حالیکه در دسته دیگر، این ماده اکسیم می باشد که باعث خشک شدن سیلیکون می گردد. این درزگیرها بدون بو بوده و سرعت خشک شدن کمتری نسبت به نوع اسیدی دارند.

رتبه بندی درزگیرهای سیلیکون از نظر کیفیت (Grade):

درزگیرهای سیلیکونی بر اساس مقدار سیلیکون و مواد دیگر استفاده شده در آن که باعث واکنش های متفاوتی نسبت به خواص فیزیکی مانند دما، فشار و سرعت خشک شدن و…می شوند درجه بندی می گردند.

  • سیلیکون 100% که به عنوان سیلیکون سطح بالا (از نظر خشک شدن، آب بندی، مقاومت دمایی و فشاری، خاصیت کشسانی و…) در بازار شناخته می شود. این گروه از سیلیکون ها بسیار مناسب برای چسباندن شیشه به فلز هستند. در دسته سیلیکون های خنثی از برندهای مشهور و معتبر در بازار ایران می توان به اینتکس ان ال (وارداتی – شرکت پویا تجارت کاریز) ، تسلا (وارداتی – بازرگانی پارس و جهان)، پیلکینگتون (تولیدی – صنایع شیمیایی چسب استحکام) و آرازیم (وارداتی – بازرگانی آراز کیمیا غرب) اشاره کرد. در دسته سیلیکون های اسیدی نیز برندهای مطرح جهانی در بازار ایران موجود می باشند، از جمله : Sista، ABC، Weicon، Soudal، Dow Corning و … .

 

  • سیلیکون یونیورسال (جهانی) که از نظر عملکرد، جزء سیلیکون های مدیوم یا متوسط محسوب می شود. این درزگیرها از نظر خواص فیزیکی در درجه پایین تری از گروه قبلی قرار می گیرند ولی با توجه به سطح قیمت اقتصادی و کارایی در زمینه های مختلف در سرتاسر جهان بسیار پرطرفدار هستند. در بازار ایران برندهای مختلفی در این طبقه قرار می گیرند از جمله آکفیکس (وارداتی- شرکت پرهیز کالامهر)، سومافیکس (وارداتی- بازرگانی پارس و جهان)، سیستا (وارداتی- شرکت صنعتی هنکل)، اینتکس ام دی (وارداتی- شرکت پویا تجارت کاریز) و کاسپین (تولیدی- شرکت دقیق شیمی).

 

سیلیکون های یونیورسال

  • سیلیکون عمومی (جنرال) که مناسب برای کارهای سبک روزمره بوده و از نظر کیفیت از دو گروه بالا در رتبه پایین تری قرار می گیرند. برندهای بسیار زیادی در ایران در این گروه قرار می گیرند که به برخی از آنها اشاره می شود: فیدر (تولیدی- صنایع شیمیایی چسب استحکام)، یوروباند (تولیدی – بازرگانی آراز کیمیا غرب)، رازی سیل (تولیدی- شرکت چسب رازی)، تاپ پلاس (تولیدی – صنایع شیمیایی غفاری)، L800 (وارداتی – شرکت پویا تجارت کاریز) و…. . این سیلیکون ها غالبا در وزن های 250 تا 300 گرم عرضه می شوند.

 

سیلیکون های عمومی (جنرال)

درزگیرهای سیلیکونی در رنگ های مختلفی از جمله شفاف، سفید، مشکی و قهوه ای در بازار موجود می باشند.

در قسمت سوم این مقاله، به کاربردهای درزگیرهای سیلیکونی بیشتر پرداخته خواهد شد.

آیا این مطلب مفید بود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *