اسپری فوم پلی اورتان, بلاگ, درزگیر

اسپری فوم پلی اورتان چیست؟ کجا و چگونه استفاده می شود؟

اسپری فوم پلی اورتان چیست؟ کجا و چگونه استفاده می شود؟

اسپری فوم پلی اورتان چیست؟

اسپری فوم پلی اورتان یک محصول تک جزئی، عایق حرارتی و صوتی بر پایه پلی اورتان (PU) است که با اسپری شدن روی سطوح از طریق دستگاه مخصوص آن قابل استفاده است. پیشرانه موجود در قوطی، مواد شیمیایی را به سطوح پاشش می کند. این ترکیب با رطوبت موجود در هوا واکنش داده و به سرعت منبسط و سخت می شود. در گذشته اسپری فوم پلی اورتان، دو جزئی بودند، ولی به لطف معرفی نسخه تک جزئی آن، می تواند به سرعت و به آسانی توسط هر دو گروه کاربران آماتور و حرفه ای مورد استفاده قرار گیرد. به علت آسانی استفاده و حمل، هزینه های حمل و نقل، انبارداری نیروی انسانی و اجرا کاملاً کمتر از موارد مشابه است.

 

اسپری فوم پلی اورتان در چه جاهایی استفاده می شوند؟

به طور کلی از اسپری فوم پلی اورتان می توان در هر مکانی که نیازمند اهداف عایق کاری حرارتی و صوتی است، استفاده کرد. مثلا: قسمت بیرون و درونی سقف ها، زیر شیروانی ها، نماها، پی های ساختمان، زیرزمین ها، سرداب ها، کف ها، دیوارهای داخلی، همپوشانی بین طبقات، بخش های داخلی ساختمان ها و انبارها. به علاوه، می توان از آن در المان های ساختمان سازی ساختمان ها، بالکن ها، پاساژها، درها، پنجره ها، لوله ها و مجراها، مخازن و روی تمام سطوح شیب دار خشن و ناهموار استفاده کرد. همچنین می تواند در بدنه وسایل نقلیه، یدک کش ها، حمل کانتینرها ، کانکس ها، پارکینگ ها و گاراژها، قایق های باری و تفریحی، صنایع دستی و صدها مکان مشابه دیگر مورد استفاده قرار گیرد.

موارد استفاده از فوم پلی اورتان

نحوه استفاده از اسپری فوم عایق پلی اورتان چگونه است؟

 

استفاده از اسپری پلی اورتان فوم در مقایسه با دیگر درزگیرها کاملاً مقرون به صرفه تر است. لازم به ذکر است که دو نوع اسپری فوم پلی اورتان در بازار موجود است؛ تفنگی و شلنگی. در نوع تفنگی از یک دستگاه تزریق فوم پلی اورتان (گان) استفاده می شود؛ در حالیکه در نوع شلنگی تنها از یک لوله پلاستیکی که معمولا همراه با ارائه می شود استفاده می شود.

مقایسه اسپری فوم پلی اورتان شلنگی و تفنگی

محصول در ابتدا، نازل A کاملاً محکم در نوک تفنگ مخصوص قرار می گیرد. باید توجه داشت که هیچ فاصله ای بین نازل و تفنگ نباشد زیرا هرگونه فاصله منجر به نشت فوم در طی مراحل استفاده می شود. سپس، قوطی را باید حداقل 20 بار تکان داد. تفنگ مخصوص (گان) با پیچاندن درپوش بالایی آن باز کردن بسته و ثابت می شود. با استفاده از پیچ پشتی گان می توان فشار مورد نظر را بر اساس کاربردهای مختلف به دلخواه تنظیم کرد. در شرایط عادی توصیه می شود پیچ ​​را تا انتها بپیچانید. پس از آن، محصول را در فاصله متوسط ​​40-45 سانتی متر از سطح قرار داده و اسپری کنید. نزدیکی یا دوری بیش از حد از سطح ممکن است معایبی را به همراه داشته باشد. هر چه اسپری به محل اعمال نزدیکتر باشد، ضخامت کار افزایش می یابد. حالت ایده آل، ضخامت حداکثر 1.5 سانتی متر روی یک لایه می باشد. ضخامت بیش از حد یک لایه از فوم، باعث کاهش میزان عایق بندی حرارتی و صوتی می شود. حالت بهینه، ضخامت 1.5 سانتیمتر و در 3 لایه همپوشانی شده می باشد. درصورتی که فاصله بیش از 40-45 سانتیمتر باشد ، ضخامت لایه فوم کاهش یافته و در نتیجه میزان مصرف افزایش می یابد.

برای اجرا در سقف، نازل A از نوک تفنگ برداشته شده و از نازل B استفاده می شود. گان و اسپری باید به صورت عمودی نگه داشته شوند. نازل B فوم را به سقف پاشش می کند. در این حالت، فاصله متوسط ​​15-20 سانتیمتر می باشد.

روش استفاده از اسپری فوم پلی اورتان

مزایای اسپری فوم پلی یورتان چیست؟

عایق بندی در مناطقی که دارای آب و هوای سرد هستند بسیار مهم است. مردم استفاده از انواع عایق هایی راحت اعمال شوند را برای داشتن یک زندگی راحت و به حداقل رساندن هزینه های گرمایشی و سرمایشی خود ترجیح می دهند. یک اسپری فوم پلی اورتان با کیفیت، باید عایق خوبی برای صدا، گرما بوده و از ایجاد پل حرارتی (رخنه در عایق که باعث افزایش انتقال حرارت می شود) جلوگیری کند و هزینه های سرمایشی و گرمایش را کاهش دهد. همچنین باید از مقاومت بالایی در برابر بسیاری از حلال ها (استون، رقیق کننده و غیره) به ویژه در برابر آب برخوردار باشد تا جهت عایق بندی آب ساختمان ها نیز کمک کند.

 

از دیگر موارد استفاده از اسپری فوم پلی اورتان، خاصیت درزگیری آن است. این محصول به علت افزایش حجمی که 2 تا 4 ساعت پس از استفاده دارد، بسیار مناسب درزگیری شکاف های بزرگ در ساختمان، خودروسازی، صنایع سردسازی و… می باشد. ضمنا خاصیت برش پذیری و رنگ پذیری آن سبب می شود تا مصرف کننده بتواند طراحی دلخواه خود را پس از استفاده از اسپری اعمال کند.

سایر گزینه های عایق حرارت و صدا چه هستند؟

اولین گزینه هایی که برای عایق بندی به ذهن خطور می کنند EPS و XPS هستند. این دو متداول ترین مواد عایق حرارتی هستند که با ملات چسب یا فوم چسب در مراحل ورق گذاری اعمال می شوند و با رولپلاک پلاستیکی ثابت می گردند. اگرچه سبک هستند، اما اگر از ملات به عنوان چسب استفاده شود، بار سنگینی برای ساختمان ایجاد می شود که بسیار طاقت فرساست زیرا به تثبیت مکانیکی بیشتری نیاز دارد.

 

پشم سنگ و پشم شیشه از مواد عایق هستند که بیشتر موارد با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند. پشم سنگ مانند EPS & XPS به صورت پنل است، بیشتر بین دیوارهای پارتیشن داخل ساختمان استفاده می شود. می تواند انعطاف پذیر باشد ولی ممکن است به طور ناخواسته تغییر شکل یابد. اگر بدون دستکش استفاده شود، ممکن است الیاف تیز جزئی به پوست نفوذ کنند. از طرف دیگر، پشم شیشه به شکل غلتک (رول) است و مانند فرش روی سطوح پخش می شود. از آن بیشتر به عنوان تشک سقفی استفاده می شود. این مواد با ملات پیوند می خورند و توسط عناصر ثابت کننده مکانیکی بر روی سطوح ثابت می شوند. همچنین در مقایسه با EPS و XPS می توانند در دماهای بسیار بالا مقاومت کنند.

 

گزینه دیگر، اسپری فوم پلی اورتان 2 جزئی است که دارای بالاترین مقدار عایق حرارتی (R-Value) در بین سه گزینه دیگر است. در عین حال مشکل ترین کاربرد را دارد. این ماده فقط با یک دستگاه مخصوص توسط تیم های حرفه ای قابل استفاده است. برای استفاده از این ماده، در ابتدا یک تیم حرفه ای به محل مورد نظر رفته و مساحت آن را اندازه گیری می کند؛ سپس مقادیر مواد اولیه مورد نیاز محاسبه می شود و سطوح مدنظر فورا با کمک دستگاه مخصوص با این ماده پوشش داده می شوند. این نوع عایق کاری دارای بیشترین هزینه است. ضمنا به علت گرانی اجرای این روش، برای مناطق کوچک توصیه نمی شود. نوع قوطی شکل اسپری فوم پلی یورتان که اخیرا عرضه شده است، در واقع جایگزینی برای حالت قبلی است که توسط کاربران آماتور نیز می تواند استفاده شود و همچنین آن را به محل های باریک یا کوچک منتقل کرد.

اسپری فوم پلی اورتان دو جزئی

برای استفاده از عایق های مختلف، باید محاسبات مربوطه به دقت انجام شود تا بتوان از افزایش هزینه های غیر ضروری جلوگیری کرد.

اسپری فوم پلی اورتان در بازار ایران به چه نام هایی شناخته می شود؟

اسپری فوم پلی اورتان به طور کلی در بازار ایران با نام های زیر شناخته می شود:

  • کف عایق حرارتی
  • فوم عایق
  • اسپری فوم PU
  • اسپری فوم PU فوم دو جزئی
  • اسپری کف عایق حرارتی و صوتی

 

بهینه ترین روش عایق بندی حرارت در ساختمان

برای انجام عملیات عایق کاری حرارتی، صوتی یا آبی، وقتی کل مواد لازم مانند پانل های عایق ها، چسب، عناصر ثابت کننده و… در نظر گرفته می شود، هزینه ها بالاتر خواهند بود اسپری فوم پلی اورتان به علت اینکه به هیچ نوع چسب، مته، رولپلاک و غیره احتیاج ندارد، و همچنین حمل و نقل آسان (به دلیل نداشتن حجم زیاد) و خاصیت عایق بندی بسیار خوبی که دارد، سریعترین و بهینه ترین روش برای انجام عملیات عایق کاری می باشد.

آیا این مقاله مفید بود؟

محصولات دیگر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *